Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са ликвидирали един от главатарите на

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са ликвидирали един от главатарите на
Коментари Харесай

ВСУ ликвидира Юрий Крикуленко, един от главатарите на т.нар. ДНР -

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са ликвидирали един от главатарите на Донецката национална република и създател на така наречен " Руска пролет-2014 " в Горловка в Донецка област, Юрий Крикуленко.

Това заяви УНИАН, като се базира на уеб страницата Gorlovka.ua.

Според изданието украинската артилерия е нанесла високоточен удар по място, на което за набор на бойци. Сред загиналите е и известният труженик за идеологията " Руски свят " Юрий Крикуленко - някогашен общинар, минал на страната на сепаратистите.

Контролираните от съветските окупатори медии разпространиха информация, че ДНР-овецът сякаш е получил инфаркт, само че това не е правилно.

" Той е бил премахнат с високоточен артилерийски удар на ВСУ ", пише Gorlovka.ua.

Изданието отбелязва, че с изключение на Крикуленко измежду публиката на небесния концерт на Йосиф Кобзон украинските сили са пратили и " още няколко други основни фигури от локалния незаконен свят ".



На 10 август във краткотрайно окупираната Горловка изгоря нощен клуб " Бермуда ", който е благосъстоятелност на по този начин наречения " народен представител " на самопровъзгласилата се " ДНР " Юрий Крикуленко. Има данни, че на мястото се е провеждала значима среща, само че " някой е нарушил разпоредбите за пожарна сигурност ", сподели в Телеграм някогашният украински представител за Донбас в Тристранната контактна група (Украйна, Русия, ОССЕ) в Минск, журналистът Денис Казанский.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР